Dit zijn de nieuwe hipsterkoffies

Wat is cooler dan cool? Koude koffie met een schuimlaag, een beetje zoals bier. Of wat te denken van cold brew coffee met tonic? Als het aan de caffeïneliefhebbende Amerikaanse hipster ligt, is dit wat wij deze zomer drinken.

gerelateerd
Beste detox drankje (na een zware maaltijd)
Wat te doen bij een gebroken kurk?
Recept! Zelf grenadine maken
12 signalen dat je verslaafd bent aan koffie
Getty Images

Voor wie het even gemist heeft: cold brew maak je door gemalen koffie een nacht of een hele dag met water in de koelkast te laten trekken en daarna te filteren en te zeven. Het is dus iets anders dan ijskoffie, die doorgaans met warm water wordt gezet.

NITRO COLD BREW COFFEE
Echter, Nitro cold brew coffee is in Amerika de nieuwste trend op het gebied van koffie. Dankzij de tap komt er zuurstof in het drankje, waardoor het qua textuur vergelijkbaar schijnt te zijn met bier. Qua smaak is het ijskoffie – maar dan net even anders. De schuimlaag bovenop maakt ’t drankje af.

COLD BREW MET TONIC
Als koffiebier of bierkoffie niet je ding is, kun je altijd nog kiezen voor de tweede koffietrend: cold brew coffee, tonicwater en ijs. Je moet het eigenlijk gewoon zien als half frisdrank, half ijskoffie. Wil je gek doen, voeg je nog wat kersen- of granaatappelsap aan de mix toe.

Of een van deze trends Nederland gaan bereiken? We wachten het af.

Hipstertoast maak je zo >
IJskoude koffierecepten die je uit een mason jar drinkt >
Koffie drink je het beste om deze tijd

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO