Zelfgemaakte limonade! 3 recepten

Bij limonade denken de meesten aan de aanmaaklimo van oma. Maar échte limonade wordt gemaakt van citroensap, water en suiker, precies zoals je 'm in de States bij iedere barbecue of picknick krijgt. Drie recepten voor zelfgemaakte limonade.

gerelateerd
In Vietnam drinken ze koffie met ei erin
Volgens wetenschappers krijg je van deze wijn de ergste kater
Bubbels drinken, zo heurt het
Recept: roze chocolademelk met witte chocolade en candy canes
Getty Images

MET GEMBER
Voor 2 glazen verwarm je in een pannetje 200 ml water met 4-5 el honing, agavesiroop of suiker; roer tot het is opgelost (het water hoeft niet te koken). Laat afkoelen en meng met 125 ml citroensap (versgeperst) en 1-2 cm fijngeraspte gemberwortel. Schenk in glazen en vul aan met ijsblokjes.

Waarom je altijd gember in huis zou moeten hebben >
 
MET LIMOEN EN MUNT
Voor 2 glazen verwarm je in een pannetje 200 ml water met 4-5 el honing, agavesiroop of suiker; roer tot het is opgelost (het water hoeft niet te koken). Laat afkoelen en meng met 125 ml limoensap (versgeperst) en enkele blaadjes munt. Schenk in glazen, vul aan met ijsblokjes.
 
MET AARDBEIEN
Voor 2 glazen verwarm je in een pannetje 200 ml water met 4-5 el honing, agavesiroop of suiker; roer tot het is opgelost. Laat afkoelen. Pureer 200 g aardbeien met een staafmixer en meng de puree door 100 ml citroensap (versgeperst) en het honing- of suikerwater. Schenk in glazen, vul aan met ijsblokjes.
 
Meer limonades voor volwassenen >
Met 'n tic, 4 punchrecepten >
Go grapefruit! 3 smoothierecepten >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO