Theedrinken: doe de hussel

Doopten we eerst achteloos een zakje van de supermarkt in een pot heet water, nu schenken we exclusieve soorten en maken we onze eigen theemelanges. Supersimpel om zelf te maken en (nog) origineel ook. Theesommelier Kasia Vermaire legt uit hoe dat gaat.

gerelateerd
In Vietnam drinken ze koffie met ei erin
Volgens wetenschappers krijg je van deze wijn de ergste kater
Bubbels drinken, zo heurt het
Recept: roze chocolademelk met witte chocolade en candy canes
Getty Images

Voor een eigen theemelange neem je als basis een mooie groene, zwarte of witte thee. De andere helft van de melange vul je aan met diverse kruiden, bloesems of gedroogd fruit dat je zelf kunt drogen.
 
CHAI
Voor een Chai gebruik je een Indiase Assam thee of mooie fairtrade Ceylon, liefst losse thee. Die meng je met kruidnagel, kardemom, kaneel, gember en peper. Voor bloemige thee neem je losse groene thee of oolong. Die meng je met (eetbare) lavendel, rozenblaadjes en vlierbloesem.
 
Handig: bij sommige biowinkels kun je losse theezakjes kopen om zelf te vullen.
 
Lekker leuten doe je hier >
Koken met thee? Hier vind je tien manieren >
Veelzijdig verbena, ken jij het al? >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO