In dit bierglas smaakt je bier nóg lekkerder

Want net als bij wijn, verdient elk biertje een goed glas.

gerelateerd
Waarom willen wij schuim op ons bier en de Engelsen niet?
Dit is waarom je liever een drankje bestelt zónder citroenschijf
Zo maak je een vullende smoothie
Afvallen? Deze 3 drankjes zijn effectiever dan water met citroen

SPONSORED

Er is een heuse bierrevolutie gaande. De bierkaart verschijnt niet alleen meer in cafés, maar ook in restaurants op tafel en het wijnarrangement bij het diner, maakt bij liefhebbers plaats voor beer pairing. Maar waarom drinkt men die speciaalbieren dan nog zo vaak uit een fluit of vaas?

Dit zijn de beste bestemmingen om bier te drinken wereldwijd >

LEFFE BIERGLAS
Belgische biermaker Leffe komt met het antwoord in de vorm van een speciaal Leffe bierglas. Een glas dat de optimale smaakbeleving belooft, omdat de vorm van een glas impact heeft op de smaak. Het Leffe glas heeft drie kwaliteiten die die smaakbeleving garaderen: de bolling, de gravering en het reliëf in het pootje.

DE BOLLING
Het Leffe glas loopt breed uit met een bolling aan de bovenkant. Deze bolling houdt het schuim bij elkaar en de aroma’s vast. De vorm van het glas bepaalt hoe het bier op de tong valt en zorgt er bij Leffe voor dat de zuren mooi te proeven zijn en het zoete in het abdijbier niet overheerst.

Om te proeven: dit zijn de beste Nederlandse bieren van 2017 >

DE GRAVERING
Onderin het glas zit een L-vormige gravering, die ervoor zorgt dat het koolzuur continu blijft doorstromen. Dat houdt die schuimkraag van twee vingers goed dik en 

HET RELIËF
In eerste instantie is het reliëf in het pootje van het Leffe glas natuurlijk esthetisch verantwoord, maar ook dit heeft een functie. Het reliëf zorgt voor een goede grip, waarbij de vingers automatisch de kelk niet aanraken en het bier op de perfecte temperatuur van vijf tot zeven graden blijft.

Bier na wijn geeft venijn. Feit of fabel? >

Hebben we je nog niet overtuigd? Topwijnsommelier Milton Verseput testte het glas en deelde zijn bevindingen in onderstaande videoreeks. Kijk, leer en proef vooral zelf. 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO