In Italië? Dit is waarom je ’s middags nooit een latte moet bestellen

Of een cappuccino.

gerelateerd
Beste detox drankje (na een zware maaltijd)
Wat te doen bij een gebroken kurk?
Recept! Zelf grenadine maken
12 signalen dat je verslaafd bent aan koffie
Getty Images

Wil je niet raar aangekeken worden door de Italianen en bestempeld worden als toerist? Bestel dan vooral géén latte of cappuccino na elf uur ‘s ochtends. We geven je een lesje Italiaanse koffie-etiquette.

MORGENSTOND HEEFT KOFFIE IN DE MOND
Wij drinken het liefst de hele dag door koffie: bij het ontbijt, ‘s middags tegen de vier uur-dip en na het avondeten met een mok op de bank. In Italië doen ze dat toch net even anders. Koffies met melk, zoals lattes encappuccino's, worden alleen tijdens het ontbijt genuttigd. Ben je op vakantie in Italië en wil je niet met een scheef oog aangekeken worden, bestel jouw bakkie pleur met melk dan alleen in de ochtend. En het liefst ook nog tot elf uur en geen minuut later, aldus Eataly.
Waarom we altijd snakken naar koffie na de maaltijd? Je leest het hier >

MELK IS GOED VOOR ELK?
Italianen associëren melk namelijk maar met één moment van de dag: het ontbijt. Melk wordt gezien als een te zwaar product om later op de dag te drinken. Wanneer ze ‘s middags toch cafeïne nodig hebben, drinken de Italianen alleen espresso. En wiste je trouwens dat je in Italië ook geen espresso moet bestellen? Een espresso wordt daar gewoon ‘caffè’ genoemd. Espresso is slechts de technische term en caffè is het drankje. Weer wat geleerd.

5 fabels over melk die je nog niet kende >

Zo haal je het meeste uit je kopje koffie >

Bron: Huffington Post

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO