Geproefd en goedgekeurd: dit zijn onze favoriete gins

Voor jou geselecteerd uit eigen drankenkast. 

gerelateerd
Beste detox drankje (na een zware maaltijd)
Wat te doen bij een gebroken kurk?
Recept! Zelf grenadine maken
12 signalen dat je verslaafd bent aan koffie

CATZ GIN
Tja, zet je un chat jaune op een fles, dan zijn wij al gauw om. Maar de Hollandse gin is meer dan de kat zelf. Hij geurt, smaakt en kleurt zelfs als een citroentje. Vinden we lekker.
> Meer over Catz Gin vind je hier.

ISLE OF HARRIS GIN
Oké, ook hierbij was het liefde op het eerste gezicht vanwege de fles. De Schotse gin heeft alleen meer bijzondere kwaliteiten. Hij wordt gemaakt met sugar kelp, een soort zeewier die speciaal voor het stoken van de drank wordt opgedoken, met de hand geplukt.
> Isle of Harris Gin koop je hier.

Deze kruiden doen het goed in cocktails 

SEEDLIP
Wat drink je als je niet drinkt? Seedlip. Een soort ginachtig drankje zonder alcohol dat net zo lekker mixt met tonic en net zo veel bijzondere botanicals bevat als z´n alcoholische vriend. Ook deze staat esthetisch gezien weer prima tussen je voorraad.
> Seedlip koop je hier.

6 recepten met gin-tonic van 's werelds beste vrouwelijke bartender >

TAIKO'S GIN
Taiko’s Gin is de meest exclusieve in dit rijtje – er werden slechts vijfhonderd flessen van gemaakt ter ere van het vijfjarig bestaan van het Conservatorium Hotel en de Tunes Bar. De zachte gin is op basis van gember, wasabi, sakura en yuzu, een aantal van de favoriete smaken van Taiko´s chef-kok Schilo van Coevoorden en nu ook van ons.
> Taiko's Gin drink je alleen nog hier.

NIVEN GIN DE VIRGINIE
Hóe zoet: je zelf ontworpen gin vernoemen naar je vriendin. Chef-kok Niven Kunz deed het met zijn Gin de Virginie. Zoet smaakt-ie overigens niet. Wel kruidig en lekker. 
> Niven Gin de Virginie koop je hier.

Deze eigenaardige ingrediënten doen het óók lekker in cocktails >

BOMBAY SAPPHIRE
Hij kon haast niet ontbreken in dit lijstje. Bombay Gin is er een die niet uitblinkt in originaliteit, maar wel in elke drankenkast te vinden is – met een reden. Ziet er lekker uit, smaakt goed met zo ongeveer alles en heeft een aangename prijskaart. 
> Meer over Bombay Sapphire vind je hier.

Geloof je ons niet zo? Échte pro Mr. Cocktail tipte ons eerder zijn favoriete gins >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO