Videorecept: whisky soda maak je zo

Goede longdrinks zijn als cocktails, maar gemakkelijker en sneller te bereiden. Het effect is er niet minder om, zolang je de juiste spirits, frisdrank en genoeg ijsblokjes gebruikt. We serveren je ons eerste videorecept voor een whisky soda.

gerelateerd
Waarom willen wij schuim op ons bier en de Engelsen niet?
Dit is waarom je liever een drankje bestelt zónder citroenschijf
Zo maak je een vullende smoothie
Afvallen? Deze 3 drankjes zijn effectiever dan water met citroen

Wees wel gewaarschuwd: deze drankjes gaan erin als limonade, maar zijn uitgerust met een gulle maat alcohol. Het geheim van de goede longdrink zit hem net als bij koken in de juiste ingrediënten, tools en bereiding. En laat die bereiding nou net doodeenvoudig zijn. Vul een longdrinkglas (250-350 ml) tot de rand met ijsblokjes, schenk hier een maatje (50 ml) van de sterkedrank naar keuze in, top met de frisdrank of vruchtensap (max 200 ml). Geef je longdrink een gentle stir, knijp er indien gewenst wat limoen- of citroensap boven uit en serveer. 
 
WHISKY SODA
Geen drank wordt zo geclaimd door puristen als Schotse whisky. Maar een krachtige Scotch blijft in een longdrink gevuld met ijs en sodawater gemakkelijk overeind. Lekker fris op een zomerse dag. Garneren mag, hoeft niet. Wist je trouwens dat whisky uit Schotland en Canada als whisky en die uit Ierland en de VS als whiskey geschreven wordt?

 

BEREIDEN
60 ml whisky, top met sodawater, roer en drink!
 
Boozefest en bartendingbasics voor de thuisshaker >
14x limo voor volwasssenen >
Grenadine maak je zó >

Drinks & cocktails

Koken met Ron Blaauw

Snelle recepten