Dit is waarom je liever een drankje bestelt zónder citroenschijf

We vertellen je graag waarom je het beter kunt laten.

gerelateerd
Wijn bij HEMA? Dit zijn de lekkerste volgens De Grote Hamersma 2018
Doen of niet? Baking soda met citroen drinken
Zo maak je een vullende smoothie
Dit is waarom je elke dag champagne zou moeten drinken
Getty Images

Onze zusters bij ELLE vertelden al eerder over de 5 meest ranzige dingen die je onbewust doet. En dat ging dus ook over de schijf citroen in je ijskoude spaatje rood op het terras. Of nog erger: de citrusschijf die je in je mond stopt nadat een shot tequila je slokdarm heeft opgewarmd.

HE, BAH!
In een onderzoek van het Journal of Environmental Health werden 76 citroenschijfjes van 21 restaurants getest op bacteriën. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat zo’n 70 procent van de schijfjes bacteriën bevatten die verantwoordelijk waren voor ziektes en infecties.

Heb je ook altijd honger? Dit kan de reden zijn >

Ander onderzoek van ABC News laat zelfs zien dat de helft van de citroenschijven positief getest werden op menselijke uitwerpselen. Hoe dit kan? Waarschijnlijk omdat het fruit in contact komt met rauw vlees of ongewassen handen van medewerkers. Hmm... Dan maar zelf schijfjes meenemen? Geef toe. Ze maken je drankje net iets vrolijker.

Hotspots! 6x de perfecte plekken voor een eerste, tweede of tiende (!) date >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO