5x tips voor de lekkerste biologische wijn

Biologische wijn, duurzame wijn, natuurlijke wijn, sulfiet-arme wijn, bio-dynamische wijn... er is meer en meer vraag naar onbespoten sap.

gerelateerd
Beste detox drankje (na een zware maaltijd)
Wat te doen bij een gebroken kurk?
Recept! Zelf grenadine maken
12 signalen dat je verslaafd bent aan koffie
Getty Images: biologische wijn

Dus vooruit, 5 tips van Sharon van Lokhorst, hoofdredacteur van WINELIFE Magazine.

Dit zijn de lekkerste wijnen uit de supermarkt >
Chili - Rood
Ingeklemd tussen het Andesgebergte en de Stille Oceaan heeft Chili misschien wel de beste omstandigheden ter wereld om wijndruiven te verbouwen en dat ook nog biologisch te doen. Emiliana was Chili’s eerste bio(dynamische) wijnbedrijf en man o man wat geniet ik iedere keer weer van hun Coyam. In deze blend zitten verschillende druiven, waaronder syrah en carmenère. Een krachtpatser is het. En denk nou niet aan een opgepompte variant met klein piemeltje. Deze is gepolijst en in balans en gewoon heel, heel erg lekker. Boordevol fruit, bomvol smaak. Lekker bij sudder- of gegrild vlees.
> ah.nl, € 14,99

Chili - Wit
Vooruit, dan ook nog een witte wijn uit Chili. Corralillo Sauvignon Blanc van Matetic is een wijn die je eigenlijk standaard in huis moet hebben. Zelfs in de winter. Terwijl alle rode wijndrinkers aan het eind van de avond langzaam wegzakken (hun oogleden deden dat een uurtje ervoor al) ben jij nog kwiek en levendig. Komt dus door deze wijn, want dat is ie zelf ook. Loepzuiver, vief, leuk en lekker dankzij de frisse zuren en de milde, zachte afdronk. Kan bij veel hoor, deze Sauv, maar mijn favoriet is toch de klassieker: met geitenkaas.
> www.degoudenton.nl, € 10,95

Wijn bewaren? Dit zijn dé tips van vinoloog Evelijn >

Oostenrijk - Wit
Links zie je Hongarije, rechts Slovenië. We zijn in het uiterste zuidoostelijke puntje van Oostenrijk, oftewel Südost-Steiermark. Op de top van een oude vulkaan, bij Schloss Kapfenstein van de familie Winkler-Hermaden. Drie vrolijke zoons, Christof, Thomas und Wolfgang, maken hier de biowijnen. Beroemd om hun schitterende Sauvignon Blancs. Maar mijn tip: deze droge Gewürztraminer Ölberg 2015, echt een wow-wijn en heerlijk bij gevogelte of vegahappen.
> lekkersapje.nl | € 18,95

Champagne
1969 is niet alleen het jaar van de maanlanding en de Summer of Love, maar ook het jaar waarin Jacques Beaufort, 70+, besloot het roer om te gooien. Hij vermeed pesticiden voortaan als de pest, want bleek er allergisch voor, en ging biologisch te werk. Hoon werd zijn deel, maar hij zette door. Zijn pure en delicate Champagnes zijn ongelofelijk lekker. Probeer zijn Ambonnay Grand Cru Demi Sec maar eens. Niet pas opentrekken bij je oliebol, maar ver, ver ervoor!
> bolomey.nl | € 58,50

Tips: Zo kies je de beste champagne! >

Zuid-Afrika - Wit
Gavin Brand is een echte garagist! Zijn wijnen maakt hij in de garage van zijn vader in Zuid-Afrika. Zijn kunstzinnige achtergrond (hij is landschapsarchitect) verraadt zich in de prachtige flessen en etiketten, die hij uiteraard zelf ontwierp. Mijn favoriet? De Cape Rock Asylum White 2013, een blend met chenin blanc in de hoofdrol. Zalig bij zeevruchten en bij subtiele gerechten met citroen. Fles leeg? Kaars erin!
winematters.nl | €  13,95

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO