Drie goede alcoholvrije champagnes

Zodat iedereen proostend het nieuwe jaar in kan.

gerelateerd
Beste detox drankje (na een zware maaltijd)
Wat te doen bij een gebroken kurk?
Recept! Zelf grenadine maken
12 signalen dat je verslaafd bent aan koffie
Getty Images

Of je nou zwanger bent, geen alcohol drinkt om gezondheidsredenen of de afgelopen dagen gewoon genoeg ophebt voor het komende halfjaar; deze drie alcoholvrije champagnes zijn goed voor eenieder die deze jaarwisseling liever geen alcohol drinkt.  

ALHOEWEL…
Alcoholvrije champagne is het eigenlijk niet. Want dat wordt überhaupt nog niet gemaakt. Wat het wel is? Alcoholvrije mousserende wijn. Maar qua bubbel, kan het prima voor champagne doorgaan.

PASDUTOUT MOUSSEUX SANS ALC
Grapedistrict, € 7,99
Favoriet van redacteur en mama to-be Lisa van der Klok. Een wijn gemaakt van de druivensoorten Airen, Chardonnay en Ugni Blanc en afkomstig uit de Provence. Qua smaak is-ie fris en fruitig. Perfect bij een borrel, en dus Oud en Nieuw.

RICHARD JUHLIN JUBILEE BLANC DE BLANCS CHARDONNAY
Alcoholvrijeshop.nl, € 35,-
Een Zweedse wijn die je koopt als je net iets meer te besteden hebt. Gemaakt van de druivensoort Chardonnay en gerijpt in eikenhouten vaten. Een mousserende wijn die zacht is van smaak en tonen van limoen en groene appel bevat.

RICHARD JUHLIN BLANC DE BLANCS CHARDONNAY
Alcoholvrijeshop.nl, € 15,-
Een wijn afkomstig uit dezelfde streek, gemaakt van dezelfde druif, en grijpt op exact dezelfde manier als de hierboven genoemde variant. Maar dan een stuk goedkoper. Hoe hij smaakt? Zo ongeveer hetzelfde.

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO