Welk bier kies jij?

De een gaat voor Hertog Jan, terwijl de ander zweert bij Grolsch. Of Jupiler? Of toch Heineken? Hetzelfde geldt voor de speciaalbieren. Geef je ouders maar de schuld voor je keus, want het zit ‘m in de genen.

gerelateerd
Waarom willen wij schuim op ons bier en de Engelsen niet?
Dit is waarom je liever een drankje bestelt zónder citroenschijf
Zo maak je een vullende smoothie
Afvallen? Deze 3 drankjes zijn effectiever dan water met citroen
Getty Images

GENEN
Quest stuitte op het onderzoek van de Pennsylvania State University. Daaruit blijkt dat hoe bitter je iets vindt, afhangt van welke variant TAS2R38-gen je hebt. De 25 genen waarmee je bitterheid proeft, zijn namelijk niet bij iedereen hetzelfde. Dus: hoe bitter je de drank vindt, hangt af van welke variant gen je hebt.

NIET BITTER?
Als je bier niet bitter vindt smaken, drink je meer. Heb je het gen dat ervoor zorgt dat je bier wel bitter vindt smaken? Dan drink je minder. Althans, dat bleek uit het onderzoek.

ALCOHOLISME
Het onderzoek werd gedaan om meer inzicht te krijgen in alcoholisme. Hoewel een alcoholverslaving van een stuk meer factoren afhankelijk is, verklaart het misschien wel waarom de een gevoeliger is voor een alcoholverslaving dan de ander. En waarom de een liever een witbiertje drinkt en de ander fan is van een Delerium Tremens. Cheers!

Bron: Quest

Slecht nieuws voor liefhebbers van speciaalbier... >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO