Dit is waarom je elke dag champagne moet drinken

Gooi die sudoku en wordfeud app maar van je mobieltje. Bubbles everyday keep the brain doctor away! Maar echt.

gerelateerd
In Italië? Dit is waarom je ’s middags nooit een latte moet bestellen
Zo kies je de beste champagne
5 drankjes die hoofdpijn verminderen
Getty Images

Van dit nieuws gaan je hersens letterlijk kraken. Volgens weterschappers is het drinken van drie glazen champagne per dag de remedie tegen dementie en Alzheimer. Ehhh, wat? Je leest het goed. Champagne is de oplossing tegen hersenziektes én vergroot meteen je ruimtelijke geheugen. Jouw gebrek aan richtingsgevoel ligt dus aan het feit dat je te weinig champagne drinkt...

Altijd honger? Dit kan de reden zijn... >

Maar even zonder dollen, dit IS groot nieuws. Een element dat de onderzoekers vonden in de pinot noir en pinot meunier, de zwarte druiven waarmee champagne wordt gemaakt, blijken een enorm positief effect te hebben op je hersenen.

Professor Jeremy Spencer, een van de academici die het experiment leidde op Reading University, vertelde aan Mail on Sunday dat de resultaten dramatisch zijn. "Dit onderzoek is spannend want het illustreert voor het eerst dat matige consumptie van champagne de potentie heeft om het cognitieve functioneren, waaronder het geheugen, te beïnvloeden."

Een groepje pensionado's zal nu hopelijk in de testfase de resultaten ondersteunen, als het aan de onderzoekers ligt. Daar heffen wij ons glas op!

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO