Super gezonde snack! Kyra's kruidige trail mix(en)

gerelateerd
Kyra's Vlierbloesem Milkshake
Kyra's 'Life is Peachy' Sorbet
Kyra's Glutenvrije pecan-dadelcake

Trail mix is een hartige snack ideaal voor onderweg. Van oorsprong bedoeld voor lange wandelingen, maar eigenlijk perfect voor lange werkdagen en flauwe momenten. Een trail mix kun je zien als een luxe studentenhaver, met naast nootjes en rozijnen bijvoorbeeld kruiden, zaden, cacao nibs, en gedroogd fruit. Kyra maakt twee glutenvrije, lactosevrije en suikervrije noten-zadensnacks die verrekte lekker zijn!

RECEPT KYRA'S KRUIDIGE TRAIL MIX
+/- 4 porties - duurt 5 minuten (& oventijd)

Mix 1:
> 40 gram pompoenpitten
> 2 theelepels gedroogde tijm
> 1 theelepel ghee*
> enorme snuf zeezout
> 2 enorme snuffen zwarte peper
*(gebruik extra vergine kokosolie voor vegan versie)

Mix 2
> 40 gram cashewnoten (ongebrand ongezout)
> 4 theelepels ahornsiroop
> 1 theelepel extra vergine kokosolie
> 2 grote theelepels gebruikt venkelzaad (over na het maken van thee)
> mini snufje zeezout

extra’s
10 gram hennepzaad
handje borago (komkommerkruid), bloemen (optioneel)

Zo maak je je eigen granola >

BEREIDING
Mix ingrediënten genoemd onder mix 1 en mix ingrediënten genoemd onder mix 2 in aparte kommen. Plaats de mixen, met genoeg ruimte tussen beide, uitgespreid op een ovenplaat met bakpapier. Bak in een voorverwarmde oven op 150 graden c, gedurende 10 minuten. Laat afkoelen, voeg hennepzaadjes en borago bloemen toe aan mix 2 en meng. Plaats in een luchtdichte BPA vrije (glazen) container.

De dingen die Kyra (1980) maakt zien er prachtig uit, smaken overheerlijk en zijn ook nog mega-gezond. Kijk, zij snapt ‘t, en ze laat zien hoe het moet. Als ‘activist for health & happiness’ schrijft Kyra ook boeken (o.a. Daytox) en artikelen voor Nederlandse en buitenlandse tijdschriften. Daarnaast geeft zij workshops en lezingen en ontwikkelt verrassende recepten, concepten en events. Alles op het gebied van food, health en lifestyle. Check ook haar site www.kyradevreeze.nl

Hállo vegan dadel-pecancake >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO