Kyra's Sunshine Bowl

gerelateerd
Kyra's Vlierbloesem Milkshake
Kyra's 'Life is Peachy' Sorbet
Super gezonde snack! Kyra's kruidige trail mix(en)
Kyra's Glutenvrije pecan-dadelcake
Kyra's Sunshine Bowl

Zelf, middenin de betonnen jungle yoghurt maken? Het kan! Zelf, in de keuken van je stadse casa, plantaardige yoghurt maken? Easy peasy!

FERMENTATIE
Waarom je je in dit culinaire avontuur zou storten? Drie simpele redenen: het is tof, het smaakt belachelijk goed én het is übergezond. Wat deze (kokos)noten yoghurt zo gezond maakt? Het is puur, plantaardig en dus makkelijk verteerbaar. Maar vooral: het zit tjokvol goede bacteriën. We hebben de neiging bacteriën te mijden. We zijn über ‘hygiënisch’. Doordat we niet vaak genoeg meer in contact komen met (goede) bacteriën wordt onze weerstand benadeeld. Gevolg? Allerlei soorten allergieën waaronder hooikoorts en intoleranties.

Traditionele culinaire fermentatie technieken zoals het maken van kimchi, zuurkool en yoghurt zorgen ervoor dat we deze goede bacteriën weer onderdeel maken van onze dagelijks leven en zo onze gezondheid en weerstand stimuleren!

KOELBOX & THERMOMETER
Ik kocht een mini koelbox bij Blokker en een thermometer bij de kookwinkel op de hoek. Ik sloeg biologische kokosmelk, probiotica, arrowroot, ananas, rauwe bijenpollen en honing in. Ik ging naar het park en plukte madeliefjes. De dag vóór het samenstellen van deze ‘sunshine bowl’ begon ik met het ‘yoghurt maak proces’. Een makkelijk proces wat je niet veel zweet, maar vooral wat (wacht)tijd, kost. Sinds deze tijdsinvestering zijn mijn fitheid en mijn smaakpapillen me eeuwig dankbaar! Doe je mee?

 

 

 MEER VAN KYRA'S UBERLEKKERE PLANTAARDIGE RECEPTEN BEKIJKEN? -> DAT KAN HIER!

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO