Kyra's Spring Rolls

gerelateerd
Kyra's Vlierbloesem Milkshake
Kyra's 'Life is Peachy' Sorbet
Super gezonde snack! Kyra's kruidige trail mix(en)
Kyra's Glutenvrije pecan-dadelcake
Kyra's Spring Rolls

Werk je? Heb je kinderen? Zitten er te weinig uren in een dag? Eet je graag puur en homemade maar heb je soms gewoon geen tijd? Dan is dit recept je nieuwe vriend!

15 MINUTE MEAL
Ik krijg steeds vaker de vraag: “hoe combineer ik mijn gezin, carrière, sport, vrienden met een übergezonde eet- en leefstijl?” De wil is er maar de praktische kennis en ervaring mist. Ik antwoord dan steeds met “begin simpel en laagdrempelig”. Je kan bijvoorbeeld sausjes die je normaal gesproken kant-en-klaar koopt (en die vol e-nummers zitten) zelf maken en goed afgesloten bewaren zodat je er de hele week plezier van hebt. Een maaltijd is al snel overheerlijk met een passend sausje. Denk aan de meest overheerlijk pesto bij een boekweitpasta met gegrilde groenten. Of aan de drie sausjes die ik voor dit spring roll recept ontwikkelde. Het grillen of roerbakken van groente is übergezond, snel én ontzettend lekker.

SPRING & ROL(L)Voor het maken van deze spring rolls ging ik naar de toko voor rijstpapier en naar de biologische winkel voor de rest. Ik maakte drie sausjes, elk voor een andere mood. De kokos-erwt-munt saus is verkoelend en werkt rustgevend en kalmerend. De verse chili saus is opwekkend en geeft energie en zin. En de tahin saus is romig en geruststellend. Het geeft je aarding, kracht en zelfvertrouwen.

Elke van de sausjes bestaat slechts uit drie (!!!) ingrediënten. Zo wordt het maken ervan nog sneller en praktischer. Alledrie kunnen afgesloten en gekoeld (minstens) een paar dagen bewaard worden. De paprika en courgette sneed ik julienne en roerbakte ik. De rijstpapiertjes plaatste ik kort in heet water. Zo werden ze zacht en klaar voor gebruik. Ik vulde ze met de roergebakken groenten en deed er daarnaast nog wat preikiemen en verse koriander bij. Ik rolde ze dicht, besprenkelde ze met gestoomde cashews en serveerde ze met de sauzen. Maak en eet ze gerust allemaal! Ze zullen zonder twijfel voor een smaakexplosie zorgen. Bon appetit!

KIJK HIER VOOR NOG MEER VAN KYRA'S UBERGEZONDE PLANTAARDIGE RECEPTEN!

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO