Kyra's Slow Pizza

gerelateerd
Kyra's Vlierbloesem Milkshake
Kyra's 'Life is Peachy' Sorbet
Super gezonde snack! Kyra's kruidige trail mix(en)
Kyra's Glutenvrije pecan-dadelcake

Er is iets magisch aan slow cooking. Een gerecht dat er uren over doet om tot zijn volle smaak en optimale textuur te komen. Gemaakt met producten die met zorg en aandacht zijn uitgezocht.

LANGZAAM
Heb je weleens opgemerkt hoe anders een maaltijd valt wanneer je het snel en zonder aandacht eet, ten opzichte van een gerecht dat je met zorg had bereid? Eten verliest (iets van) haar magie wanneer we het ‘to go’, snel en … doen. Naast dat we er niet echt van genieten, krijgt ons lichaam ook nog eens niet de kans om dat wat eerst zo cool en kleurrijk aan de boom hing tot ‘iets van ons’ te maken. Niets komt fysiek zo dichtbij ons dan dat wat we eten. Je neemt een hap, je kauwt, je slikt het door, die kleine stukjes eten gaan via de darmen, waar ze nog kleiner worden gemaakt, naar de bloedbaan. Het eten wordt door je hele lichaam getransporteerd en komt terecht IN je cellen waar het jou maakt tot wie je bent. Hoe bizar en wonderlijk is die gedachte?

SLOWFOOD
Door langzaam te koken trainen we onszelf zelf wat langzamer aan te doen. Om de drukte van de dag achter ons te laten, de chaos te vervangen door ruimte en in rust te connecten met anderen en onszelf. Er is geen betere plek dan de keuken en de eettafel, alleen al omdat we elke dag drie keer eten. Slowcooking is dé manier om de magie van koken en eten weer terug te krijgen. Door al te vertragen tijdens het koken, ben je rustiger tijdens het eten. Je geniet er meer van, je verteert beter en voelt je kalm en energiek tegelijk.

Voor dit gerecht ging ik naar de natuurwinkel waar ik alle ingrediënten kocht. Ik maakte een glutenvrije pizzabodem van noten, zaden en kruiden en bakte deze op zeer lage temperatuur in de oven. Ik maakte een rawfood saus, topping en sprinkle. Deze sprinkle is een soort kruimel ‘kaas’ van kikkererwten, tahini & gistvlokken! Het geeft een stevige en hartige smaak aan het gerecht.

Ik adviseer je de saus met gepofte knoflook te maken. Dertig minuutjes op 180 graden in de huid poffen in de oven en klaar! De smaken en texturen van deze pizza en de afterglowdie het je geeft zullen je verbazen.Take it easyen bon appetit!

 

 

 KLIK HIER VOOR MEER VAN KYRA'S UBERGEZONDE PLANTAARDIGE RECEPTEN!

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO