Kyra's Magische Marsepein

gerelateerd
Kyra's Vlierbloesem Milkshake
Kyra's 'Life is Peachy' Sorbet
Super gezonde snack! Kyra's kruidige trail mix(en)
Kyra's Glutenvrije pecan-dadelcake

Alles in de natuur bestaat uit cycli. ’s Ochtends komt de zon op, ’s avonds gaat hij onder. De maan wordt vol, half, nieuw en weer vol. Het wordt zomer, herfst, winter, lente en (hopelijk ; ) weer zomer.

 

SEIZOENEN & CYCLI

Deze cycli lijken natuurlijk en vanzelfsprekend. Toch zijn we ons contact ermee in de loop van de tijd een beetje verloren. Hoofdverantwoordelijke is de drukke moderne maatschappij waarin we leven. Het blijft, (o.a.) door de kassen die onze tomaten ook in de winter laten groeien, ’s nachts licht buiten. Lichte nachten brengen ons slaap-waak ritme uit balans. Het eten van tomaten in de winter maakt dat we minder in contact zijn met de seizoenen en wat ze ons van nature bieden. Het eten van geraffineerd voedsel met zoetstoffen, smaakversterkers en hormoonrijk vlees brengt onze natuurlijke cycli verder uit balans. Mogelijke gevolgen? Klachten als PMS, problematische menstruatie, heftige menopause en onvruchtbaarheid.

 

MAGISCH MACA

Voedingskeuzes hebben dus effect op onze hormonale balans. Er zijn producten die een negatief effect hebben. Maar er zijn ook producten die de hormonale balans kunnen herstellen. Superfood maca is hier één van. Het is een adaptogeen en voegt geen hormonen toe maar gaat direct naar de delen van je hersenen die de algemene hormoonbalans regelen. Die stimuleren waar een tekort is en vertragen waar een overschot is. Hoe magisch is dat?! Ik ging voor dit recept naar de natuurwinkel en kocht macapoeder, dadels, kokosbloesem suiker, amandelen, saffraan en vanille. Van deze ingrediënten maakte ik met een staafmixer de basis voor marsepein. Die rolde ik door maanzaad en citroen zest. Zo werd dit gerecht naast übergezond ook nog eens ultiem tongstrelend!

 

 

 

KIJK HIER VOOR NOG MEER VAN KYRA'S UBERGEZONDE PLANTAARDIGE RECEPTEN!

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO