Kyra's Glutenvrije pecan-dadelcake

gerelateerd
Kyra's Vlierbloesem Milkshake
Kyra's 'Life is Peachy' Sorbet
Super gezonde snack! Kyra's kruidige trail mix(en)

Kyra maakt deze paasmaandag een vegan glutenvrije én suikervrije pecan-dadelcake die zó lekker is dat je je vingers erbij opeet!

PECAN-DADELCAKE
maakt 6 porties // 1 cake in een blik van 15 cm ∅// duurt 25 minuten (plus week- & oventijd)

Droge ingrediënten
cake
120 gram boekweitmeel
1 volle hand kokosrasp
2 theelepels kardemompoeder
2 theelepels kaneelpoeder
1 ½ theelepel wijnsteenbakpoeder
1 hand grof gehakte pecannoten
snuf fijn zeezout

Natte ingrediënten
150 gram ontpitte dadels
100-125 ml kokosmelk
1 volle eetlepel heel lijnzaad
20 druppels vanille-essence
1 volle eetlepel vloeibare ghee of kokosolie
4 volle eetlepels dadelstroop

kokos slagroom
1 blik kokosmelk (BPA vrij!)*
1 eetlepel rijststroop of fijne kokosbloesemsuiker
20 druppels vanille essence (of schraapsel van verse vanille peul)

garnering
bloedsinaasappel
verse munt
kokosvlokken of schaafsel, licht geroosterd

BEREIDING
Laat de dadels ongeveer een uur in heet water weken. Giet ze af & knijp ze een beetje uit. Breek het hele lijnzaad (bijvoorbeeld in een vijzel of elektrische kruidenmaler) en plaats dit met kokosmelk in keukenmachine of maatbeker. Zet even aan de kant. Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar in één grote kom en meng. Doe de dadels en de vanille-essence bij kokosmelk en lijnzaad. Hak met behulp van keukenmachine (of maatbeker en staafmixer) tot een wat fijner mengsel waar nog wel wat stukjes dadel in te herkennen zijn. Doe dit natte mengsel in een aparte kom. Voeg daarbij de vloeibare ghee of kokosolie en de dadelstroop en meng goed met een houten lepel of spatel. Voeg het natte mengsel bij de droge ingrediënten, en ouw samen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de cake in een vorm bekleed met bakpapier. Plaats in de oven en bak gedurende 25 minuten tot mooi bruin. Laat de cake vervolgens op een rooster afkoelen. 
Voor het maken van de slagroom: koel een blik kokosmelk 1 nacht in koelkast. Plaats de volgende dag, 5 minuten voor je begint met het maken van de slagroom, een diepe kom in de vriezer. Haal blik uit koelkast & draai om. Maak open en giet waterige vloeistof af. Schep de harde delen in de kom. Gebruik mixer om op te kloppen. Voeg 1 eetlepel rijststroop & 20 druppels vanille-essence toe en meng.
Voor het samenstellen: gebruik een spatel om de cake te bekleden met slagroom. garneer met schijven bloedsinaasappel, verse munt blaadjes en in een droge koekenpan geroosterde kokosvlokken of kokosschaafsel.

Ga naar Kyra's website voor extra tips & trucs >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO